طراحی سایت و قالب وردپرس
  • تاریخ انتشار خبر: یکشنبه 30 ژانویه 2022 , 00:33:46 | کد خبر : 5104 |
  •   

    امید گچساران؛ طرح پلکانی شدن تعرفه‌های برق، نیازمند اجرای یک طرح مکمل، یعنی هوشمندسازی اندازه گیری مصرف است؛ این را آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر می‌گوید. محاسبه پلکانی تعرفه‌های برق از ابتدای بهمن با اهدافی مثل مدیریت مصرف، کاهش یارانه پرمصرف‌ها و جلوگیری از قطع شدن برق آغاز شده است. به گفته کارشناسانی همچون نجفی […]

    امید گچساران؛

    امید گچساران؛

    طرح پلکانی شدن تعرفه‌های برق، نیازمند اجرای یک طرح مکمل، یعنی هوشمندسازی اندازه گیری مصرف است؛ این را آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر می‌گوید.

    محاسبه پلکانی تعرفه‌های برق از ابتدای بهمن با اهدافی مثل مدیریت مصرف، کاهش یارانه پرمصرف‌ها و جلوگیری از قطع شدن برق آغاز شده است.

    به گفته کارشناسانی همچون نجفی رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی، اجرای طرح هوشمندسازی اندازه‌گیری مصرف، با نصب کنتورهای هوشمند امکان پذیر می‌شود.

    مزیت نصب کنتورهای هوشمند برق چیست؟

    او می‌گوید: با نصب کنتورهای هوشمند، می‌توان هزینه‌های بهره برداری از برق را در ساعات اوج مصرف و عادی، به شیوه متفاوتی محاسبه کرد، یعنی مشترک متوجه می‌شود که اگر در ساعت اوج مصرف، استفاده غیرضروری از برق داشته باشد، باید هزینه بیشتری بپردازد و به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر هم ترغیب می‌شود.

    مزیت دیگر نصب کنتورهای هوشمند، افزایش سرعت و دقت در صدور صورتحساب‌های برق است؛ به طوری که به گفته مدیرعامل توانیر، هر ۱۵ دقیقه یکبار، امکان مشاهده مصرف مشترک در مراکز مدیریت مصرف وجود خواهد داشت.

    رخشانی مهر معاون هماهنگی توزیع این شرکت هم می‌گوید، مشترک هر دو ساعت یکبار می‌تواند از میزان مصرف خود مطلع شود و اطمینان پیدا کند که ولتاژ مناسبی را دریافت می‌کند.

    به گفته او، اهمیت دیگر کنتورهای هوشمند برق این است که ولتاژ تحویلی به مشترکان پرمصرف محدود می‌شود تا برق را درست مصرف کنند.

    نصب کنتورهای هوشمند برق، بیش از ۱۰ سال در انتظار اجرای قانون

    نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان برق، بیش از ۱۰ سال است که در قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی الزامی شده اما مسئولان شرکت توانیر مانند هادی مدقق مدیر دفتر هوشمندسازی این شرکت، طی این سال‌ها چون نیازی به نصب آن‌ها احساس نشده، موانع تولید داخلی این کنتورها پابرجا مانده بود.

    فعالان بخش خصوصی مانند صالحی عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز می‌گویند، مشکلات زیرساختی تولید داخلی کنتورهای هوشمند برق مانند کسب دانش فنی را برطرف کرده‌اند و فقط، دولت باید تضمین بازگشت سرمایه را برای تولید به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بدهد.

    موضوعی که مدیر هوشمندسازی توانیر گفته، با توجه به پیش بینی شدن ردیف اعتباری در قانون بودجه ۱۴۰۰ و لایحه بودجه سال آینده، دستگاه‌های مختلفی در کشور برای آن بسیج شده‌اند تا میزان تولید ماهیانه این کنتورها که هم‌اکنون حدود ۴۰۰ هزار عدد است، به یک میلیون عدد برسد.

    لزوم نصب کنتورهای هوشمند برق برای کارخانجات در شهرک‌های صنعتی

    موسوی نایب رئیس انجمن سازندگان کالا و خدمات تجدیدپذیر هم خبر داده، نصب کنتورهای هوشمند با هدف استفاده از سقف کارخانجات برای تولید انرژی خورشیدی از شهرک‌های صنعتی استان تهران آغاز شده است.

    او می‌گوید، نیاز برق این شهرک‌ها حدود ۱۸ هزار مگاوات است که ۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات از آن تامین می‌شود و کارخانجات با نصب تجهیزات تولید انرژی خورشیدی می‌توانند علاوه بر تامین برق خودشان، به ظرفیت تولید برق کشور هم اضافه کنند و به دولت برق بفروشند.

    طبق آمارهای شرکت توانیر، از سال ۱۳۹۵ تاکنون، نصب کنتورهای هوشمند با اولویت پرمصرف‌ها برای بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعتی و ادارات آغاز شده و هم اکنون، ۵۰ درصد بار شبکه برق با استفاده از کنتورهای هوشمند به صورت رؤیت پذیر است.

    این رقم تا زمان اوج مصرف برق در تابستان سال آینده باید ۷۵ درصد برسد. طی سه سال آینده نیز، تمام ۳۷ میلیون مشترک برق کشور که ۳۰ میلیون از آن‌ها در بخش خانگی هستند، باید مجهز به کنتورهای هوشمند باشند.

    در حال حاضر شرکت های توزیع برق استانی، با شناسایی مشترکان پرمصرف اقدام به نصب کنتور هوشمند برای آن‌ها می‌کنند اما اگر مشترکی تمایل به نصب این کنتورها زودتر از برنامه وزارت نیرو داشته باشد، می‌تواند با مراجعه به سامانه «برق من» درخواست خود را ثبت کند.

    هزینه نصب این کنتورهای هوشمند برق، به گفته مدقق مدیر هوشمندسازی توانیر، ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است که طبق قانون بودجه، امکان پرداخت اقساطی آن در بازه زمانی ۲۴ ماهه (دوساله) وجود دارد؛ یعنی ماهیانه ۲۹ تا ۳۳ هزار تومان.

    گزارش از رقیه هویدا

    انتهای پیام/باشگاه خبرنگاران

    This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

    برچسب ها:

    امروز چهارشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۵, ۰۰:۴۹:۰۵
    • تـــازه ترین خبرها
    • پـــربازدیدترین ها
  • قطر ادعای پیشنهاد ۱۲ میلیارد دلاری به ایران را تکذیب کرد/ پیشنهاد ۱۲ میلیارد دلاری به تهران برای توافق با آمریکا صحت ندارد
  • بنزین گران نمی‌شود
  • سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا: گفته می‌شود مذاکرات تقریباً «۹۵ درصد پیشرفت» داشته است
  • دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: افزایش قیمت‌‌ دارو به گونه‌ای است که بیمه هم پاسخگو نیست/ دسترسی به برخی داروهای بیماران خاص دشوار شده است / از دولت خواستیم ارز مورد نیاز تامین دارو را پرداخت کند
  • مقام ایرانی به دراپ سایت: توافق بسیار نزدیک است اما اسرائیل آخرین تلاش‌های خود را برای مختل کردن آن انجام می‌دهد
  • طول عمر ایمپلنت سوئیسی چقدر است؟ (بررسی علمی ماندگاری و دوام)
  • نامه ۵ کشور حاشیه خلیج فارس در مخالفت با طرح ایران برای تنگه هرمز
  • جوجه‌ کباب میلیونی شد/ ساده‌ترین غذای سفره ایرانی، لوکس شد
  • ترامپ: قصد داریم اورانیوم با غنای بالای را از ایران خارج کرده و آن را احتمالا نابود کنیم
  • افزایش موفقیت ایمپلنت با جراحی سینوس لیفت در تهران
  • بازگشت بنزین سوپر ایرانی به جایگاه‌ها
  • سقاب اصفهانی معاون رییس جمهور: اگر این موضوع رفع نشود ممکن است به نرخ سوم بنزین فکر کنیم
  • آلمان: برای بازکردن تنگه هرمز نیروی نظامی خواهیم آورد
  • امکان ردیابی و شناسایی سوخت‌گیری با کارت‌های سوخت اضطراری
  • ادعای آکسیوس: آمریکا آخرین پیشنهاد صلح ایران را رد کرد
  • وزارت دفاع امارات: با ۲ فروند پهپادی که از مرز‌های غربی وارد شده بودند با موفقیت مقابله کردیم، اما پهپاد سوم به یک ژنراتور در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای براکه برخورد کرد / تحقیقات برای تعیین منبع این حملات در جریان است
  • نتانیاهو شامگاه امروز درباره ایران نشست امنیتی برگزار می‌کند
  • تهدید مجدد ترامپ علیه ایران
  • ادعای سنتکام: ۷۸ کشتی مرتبط با ایران را مجبور به تغییر مسیر داده‌ایم
  • مدیرکل مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت خبر داد: ۶۷ هزار و ۵۴ مورد سقط جنین در سال ۱۴۰۴ / آمار ماهانه سقط جنین ۵ تا ۶ هزار است/ ۳۲۰۵ مورد حاملگی‌های خارج‌رحم در سال ۱۴۰۴/ ۳۰ درصد سقط‌ها در مراکز سرپایی غیررسمی انجام شده است