

امید گچساران؛ مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است. احمد اسماعیل زاده گفت : مواد خیلی شیرین مانند زولبیا، بامیه و گوش فیل، حلوا و شله زرد در وعده سحری که سبب افت سریع قند خون در ساعات اولیه روز میشود، نباید مصرف […]

احمد اسماعیل زاده گفت : مواد خیلی شیرین مانند زولبیا، بامیه و گوش فیل، حلوا و شله زرد در وعده سحری که سبب افت سریع قند خون در ساعات اولیه روز میشود، نباید مصرف شود. همچنین مصرف آب زیاد در وعده افطار و بین صرف غذا سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود.
وی افزود: روزه داری برای بیماران دیابتی نوع ۲ که دیابت آنان با رژیم غذایی کنترل شده، مفید است و نه تنها بیماری آنان را تشدید نمیکند بلکه کاهش وزن را نیز به همراه دارد که برای مبتلایان به دیابت دارای اضافه وزن یا چاقی موثر است. افرادی که برای کنترل دیابت خود از قرص استفاده میکنند اگر علائم افت قند خون را در طول روز داشتند باید فورا روزه خود را باطل کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یادآور شد: براساس نظر اجماعی پزشکان متخصص و موسـسه موضوع شناسـی فقهی بیماران دیابتی که سن کمتر از ۶۵ سال داشته و تحت درمان و مراقبت پزشکی هستند و همراه با رعایت رژیم غذایی خود مجبور به استفاده از داروهای متفورمین، آکاربوز، گلوتازون و گروه گلیپتینها هستند، در صورتی که قند خون ناشتای آنان کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر و همچنین هموگلوبولین A۱c کمتر از ۷ دارند، در صورتی که آموزش پذیر و متعهد به پایش منظم قند خون بوده و اصول حفاظتی و پیشگیری را به دقت رعایت کنند، میتوانند روزه بگیرند.
اسماعیل زاده گفت: بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ با نظر پزشک معالج و کارشناس تغذیه به شرط اینکه به سایر بیماریها مبتلا نباشند، به راحتی میتوانند در ماه مبارک رمضان روزه بگیرند و از اثرات مفید آن بهره کافی ببرند.
او ادامه داد: بیماران دیابتی که روزه میگیرند باید با تنظیم داروهای مصرفی خود زیر نظر پزشک در وعدههای سحر و افطار، رژیم غذایی مخصوص خود را در افطار و سحر رعایت کرده و در مصرف غذاهای شیرین که در ماه مبارک رمضان در وعده افطار استفاده میشود، دقت و میزان توصیه شده توسط مشاورین تغذیه را رعایت کنند.
وی افزود: توصیه میشود که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در صورت امکان قند خون قبل از سحر و بعد از افطار خود را کنترل کنند.
او خاطر نشان کرد: بیماران دیابتی در صورتی که قند خون قبل از سحری بالاتر از ۳۵۰ میلی گرم بر دسی لیتر داشته، وعده غذایی سحری نخورده باشند، روزانه برای کنترل قند خون دارو مصرف میکنند، انسولین در طول روز باید تزریق کنند و یا عوارض بیماری مانند عوارض کلیوی و چشمها نمایان میشود، بهتر است روزه نگیرند و روزه داری برای این بیماران، توصیه نمیشود.
انتهای پیام/باشگاه خبرنگاران

- تـــازه ترین خبرها
- پـــربازدیدترین ها
- نشست معارفه مدیرعامل جدید شرکت پتروشیمی گچساران در محل مجتمع این شرکت برگزار شد+گزارش تصویری
- در پرونده مصلی زاهدان برای ۲۶ نفر کیفرخواست صادر شده است
- افزایش حداقل ۱۰۰ درصدی جریمه ۷ تخلف رانندگی
- رأی مثبت پارلمان سوئد به طرح قرار گرفتن نام سپاه در فهرست سازمان های تروریستی
- بیانیه گروه هفت علیه ایران، کره شمالی و روسیه
- امام جمعه اردبیل: هرکس ایران را دوست دارد و اضطرار ندارند خودرو ثبت نام نکنند / ماشین بیکیفیت را فقط انسان مضطر خریداری میکند
- متوسط سن مادری در ایران ۲۹ سال است/ آغاز پدیده سالمندی در ایران
- تایید خبر درگیری «محافظ» خواننده «سلام فرمانده» با سرباز راهور؟ / پلیس: ابوذر روحی از سرباز رضایت گرفت
- تکرار ادعاهای اوکراین در خصوص انهدام ۱۷ پهپاد ایرانی
- مدیرکل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد: طرح بخشودگی جرایم بیمهای کارفرمایان از خرداد ماه اجرا می شود