طراحی سایت و قالب وردپرس
  • تاریخ انتشار خبر: چهارشنبه 16 آذر 1401 , 00:57:59 | کد خبر : 7789 |
  •   

    امید گچساران؛ روستای باستانی لار که در غرب شهر باشت از توابع کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد عصاره ای از ظرفیت های تاریخی و طبیعی است اما اهالی این نقطه از کشورمان مطالبات بر زمین مانده ای دارند که انتظار دارند مسئولان برای مرتفع شدن این مشکلات تلاش کنند. ساماندهی محیط اطراف درخت سرو ۲۷۷۰ […]

    امید گچساران؛

    امید گچساران؛

    روستای باستانی لار که در غرب شهر باشت از توابع کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد عصاره ای از ظرفیت های تاریخی و طبیعی است اما اهالی این نقطه از کشورمان مطالبات بر زمین مانده ای دارند که انتظار دارند مسئولان برای مرتفع شدن این مشکلات تلاش کنند.

    ساماندهی محیط اطراف درخت سرو ۲۷۷۰ ساله لار که ضمن بقای مسن ترین میراث طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد شرایط درآمدزایی از طریق گردشگری را نیز فراهم می کند و افزایش درآمدزایی مراتع منطقه شکار ممنوع لار از طریق کشت گیاهان دارویی مهمترین مطالبات مردمان این خطه برای بهبود وضعیت معیشتی آنان است.

    تامین آب آشامیدنی پایدار و بهره برداری واقعی از پایگاه امداد و نجات هلال احمر از دیگر خواسته های مردمان سختکوش این روستاست که توجه به این درخواست ها می تواند به رفاه و حتی نجات جان افراد آسیب دیده بر اثر حوادث کمک کند.

    مردم روستای لار با اشاره به وجود آثاری از بقایای شهر قدیمی لارندان که مورخان از آن به عنوان شهری پررونق در ایران باستان یاد می کنند و بقایای آتشکده قدیمی، آب انبار، سفال های به جای مانده و سکه های ضرب شده در کوه لار اعتقاد دارند کمک به حفظ میراث طبیعی این روستا ضمن حفظ یادگارهای ایران باستان با رونق اقتصادی زمینه پیشگیری از خالی شدن لار از سکنه را فراهم می کند.

    آنان با یادآوری اینکه کوه لار یکی از منحصرترین زیستگاه های گونه های گیاهی و جانوری کشور در نزدیکی این روستا قرار دارد و از معدود ذخیره گاه های گونه گیاهی جاشیر (گیاه شیرین و خوراکی) در ایران است اما کشت گیاهان دارویی برای بهره مندی از درآمد برای اهالی اندک بوده تاکید می کنند نیاز است تا برنامه ریزی بهتری برای بهره برداری از این ثروت طبیعی صورت گیرد.

    با توجه به دیم بودن زمین های کشاورزی این روستا اهالی روستای لار از طریق دامپروری روزگار می گذارند که درآمد آنان اندک است به همین علت مردمان سخت کوش این دیار از مسئولان انتظار دارند برای درآمدزایی از طریق گردشگری و کشت گیاهان دارویی زمینه بهبود معیشت آنان فراهم شود.

    درخت سرو لار

    درخت کهنسال سرو لار که یکی از قدیمی ترین درختان سرو ایران شناخته شده به طوری که در کنار این درخت کهنسال کتیبه ها و دست نوشته هایی از دوره های مختلف و آتشکده زرتشت وجود دارد اما این اثر زیبای طبیعی هنوز حصار کشی نشده و مطالعات گیاه شناسی مدونی بر روی آن صورت نگرفته است به همین دلیل اهالی روستای لار ساماندهی این جاذبه ارزشمند را به عنوان مهمترین مطالبه خود مطرح می کنند.

    تحقیقات ۲ ساله کارشناسان و نمونه برداریهای DNA از درخت سن درخت سرو لار را به ۲ هزار و ۷۷۰ سال تخمین زده است،ارتفاع این درخت که هفت متر و ۴۵ سانتیمتر و دور تنه آن هفت متر است که یکی از سه درخت کهنسال ایران محسوب می شود.

    اهالی لار با یادآوری اینکه با وجود گذشت بیش از یک دهه از ثبت این درخت در آثار طبیعی هنوز اقدام اثربخشی برای معرفی و مراقبت از این درخت صورت نگرفته به همین دلیل گردشگری در این منطقه محدود به مردم استان کهگیلویه و بویراحمد است تاکید می کنند در شرایطی که درختان سرو هم تراز این جاذبه در مناطق دیگر کشورمان با تبلیغات زمینه درآمدزایی برای اهالی را فراهم کرده است نیاز است تا برای تحقق این مطالبه چاره عاجل اندیشیده شود.

    به گفته خانم پروفسور سودابه علی احمد کروری استاد دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی وین اتریش این درخت به جای مانده از دوره زرتشتیان است که اعتقاد زیادی به سرو داشته اند و در هر منطقه ای که زندگی می کرده اند درخت سرو وجود داشته است.

    اختصاص اعتبار نیاز محافظت از درخت لار

    رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان های گچساران و باشت با اشاره به اینکه تعیین حریم درخت کهنسال سرو لار نیازمند تامین اعتبار است گفت: ساماندهی این جاذبه طبیعی در دست پیگیری است.

    رحیم خردمند ابراز داشت:حصارکشی و انجام کار مطالعاتی میدانی درخت سرو لار نیازمند چهار میلیارد ریال اعتبار است.

    وی ابراز داشت:حصارکشی و تعیین حریم محوطه این درخت برای بقا و حفظ در برابر رویدادهای طبیعی مانند باد و ریزش کوه با توجه به بالا رفتن سن آن و عوامل تخریب انسانی ضرورت دارد.

    رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان های گچساران و باشت افزود: این درخت هم اکنون بدون حصار و حفاظی در روستای لار روزگار می گذراند که ممکن است به دلیل بی‌توجهی و ناآگاهی برخی افراد آسیب ببیند.

    وی با اشاره به اینکه برخی از شاخه های درخت سرو لار به علت کهولت سن خشکیده است تاکید کرد: انجام مطالعات گیاه شناسی برای این اثر طبیعی ضرورتی برای نگهداری از آن است.

    خردمند تصریح کرد:اثر طبیعی درخت سرو لار یکی از آثار طبیعی کهگیلویه و بویراحمد است که در فهرست آثار ملی کشور ثبت‌ شده به همین دلیل پتانسیل تبدیل به یک منطقه گردشگری با اشتغال و درآمدزایی برای اهالی را دارد.

    وی عنوان کرد که این جاذبه طبیعی ظرفیتی کم مانندی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی است.

    خردمند اظهار داشت: سالیانه شماری از مردم استان کهگیلویه و بویراحمد به‌ویژه در فصل بهار و زمستان از این منطقه بازدید می‌کنند که در صورت معرفی می‌تواند گردشگران بیشتری را جذب کند.

    توسعه گیاهان دارویی راهکار بهبود وضعیت معیشتی

    ساکنان این روستا که منطقه ۱۸ هزار هکتاری شکار ممنوع لار در همسایگی آنان قرار دارد اعتقاد دارند که با وجود این ثروت طبیعی بهره مندی قابل قبولی برای درآمدزایی از آن صورت نگرفته است که در صورت اقدام عملی می توان بهبود وضعیت زندگی ساکنان روستای لار بود.

    مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه منطقه لار یکی از نقاطی است که امسال کشت گیاهان دارویی در آن از طریق واگذاری به پیمانکاران بومی و مشارکت جوامع محلی انجام می شود کشت گیاهان دارویی امسال ۶ هزار هکتار است که نسبت به ظرفیت مراتع کمتر از ظرفیت هاست.

    سعید جاوید بخت عنوان کرد کشت گیاهان دارویی امسال در مراتع مناطقی مانند تنگ سرخ،زیلایی،کوه لار، کوه سیاه،کوه سفید،خامین باشت،کاکان، دمه سادات و شبلیز انجام می شود.

    دیگر انتظارات اهالی لار از مسوولان

    بهره برداری واقعی از پایگاه امداد و نجات جاده ای هلال احمر که چند سال پیش افتتاح شده دیگر دغدغه لاری هاست آنان تاکید می کنند که با توجه به گردشگر پذیر منطقه و حوادث تلخ گذشته نیاز است تا این مرکز افتتاح شود.

    مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: می گوید ساختمان امداد و نجات جاده ای در روستای لار یک پیش احداث شده اما بهره برداری از این مرکز نیازمند اخذ مجوز استقرار است.

    کاظم فلاحی دوست با اشاره به اینکه وجود این پایگاه در نزدیکی کوه لار ضروری است تاکید کرد: پیگیری های لازم برای اخذ این مجوز و بهره برداری از آن در دستور کار دولت قرار دارد.

    آب آشامیدنی

    اهالی روستای لار با اشاره به اینکه آب آشامیدنی آنان هر سه روز یک بار و آن هم به مدت چند ساعت در دسترس است تاکید می کنند ماندن آنان در روستا نیازمند پایداری آب آشامیدنی به عنوان حداقل مطالبه آنان است.

    فرماندار باشت با اشاره به اینکه این شهرستان جزو مناطق تنش آبی کهگیلویه و بویراحمد است و آب شمار زیادی از روستاها و حتی شهر باشت هم ناپایدار است گفت: برای دسترسی اهالی مناطق روستایی و شهری این شهرستان به این مایع حیات بخش از چند منبع مختلف اقدام شده است.

    نادر گرامی تاکید کرد: به منظور تصفیه و انتقال آب از رودخانه شاه بهرام در این شهرستان چند سال پیش طرحی تعریف و عملیات اجرایی آن آغاز شد اما به دلیل نیاز به اعتبار کلان این طرح راکد است.

    وی بیان کرد: انتقال آب از چشمه آب دنک از دیگر برنامه های دولت برای تامین آب آشامیدنی روستاهای باشت بوده که با وجود تامین اعتبار و انتخاب پیمانکار در سال گذشته به دلیل معارض اجتماعی منتفی شد.

    فرماندار باشت عنوان کرد: به تازگی انتقال آب پایدار از طریق سفره های زیرزمینی در روستای چاه تلخ در دستور کار قرار گرفته است.

    وی عنوان کرد: مطالعات این طرح انجام شده و در صورت تخصیص اعتبار عملیات اجرایی آن امسال شروع می شود.

    گرامی افزود: برآوردهای کارشناسی نشان می دهد اجرای این طرح ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که مجوز ۹۰ میلیارد تومان از این اعتبار از وزارت نیرو اخذ شده است.

    وی ادامه داد: براساس برنامه ریزی انجام شده در مرحله نخست ۳۰ میلیارد تومان آن اختصاص می یابد و پس از اخذ اعتبار طرح مذکور کلنگ زنی می شود.

    معاون بهره برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: برای تحقق این طرح ۹ حلقه چاه آهکی عمیق و تعدادی خط انتقال و مخازن بتنی در باشت و ارتفاعات آن بصورت دراز مدت احداث و در قالب رینگ آبی تمام روستاهای این شهرستان را تامین خواهد کرد.

    وی ابراز داشت: با اجرای این طرح افزون بر شهر باشت تعداد زیادی از روستاهای این شهرستان مانند چالموره،گوهرگان،تکیه،ده بزرگ،تلچگاه،لار،بوستان،شوش،دهکند و تلمویزی و چندین منطقه دیگر زیر پوشش آب پایدار خواهد رفت.

    روستای لار که در ۳۵ کیلومتری غرب شهر باشت حد فاصل روستاهای تلچگاه و کوهسرک واقع شده است.

    شهرستان باشت۲۳ هزارنفری در ۱۱۰ کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.

    شهرستان باشت با وسعت بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ کیلومتر در جنوب شرقی استان دارای ۱۱۵ روستا، یک شهر، دو بخش ۱۴ هزار نفر جمعیت روستایی و ۲۱ هزار نفر جمعیت است.

    انتهای پیام/فرزانه شریفی

    This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

    برچسب ها:

    امروز یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۵, ۲۲:۵۷:۰۸
    • تـــازه ترین خبرها
    • پـــربازدیدترین ها
  • سپاه: ناو هواپیمابر و یک ناوشکن ارتش کودک کش متجاوز آمریکا مورد حمله قرار گرفت
  • عضو هیأت رئیسه مجلس: ارتفاعات «علی الطاهر» خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است
  • ادعای وزیر نیرو: دیگر قطعی برق برنامه‌ریزی‌شده نداریم
  • دستاورد بزرگ دانشمندان: کلیه خوک ۹ ماه در بدن بیمار ۶۶ ساله کار کرد
  • سکته قلبی در کمین جوانان/ ثبت موارد ابتلا در مردان بالای ۳۰ سال
  • لوازم خانگی دو برابر گران شد / قیمت یخچال و ماشین لباسشویی نو چقدر بالا رفت؟
  • ادعای ترامپ: ممکن است خیلی زود به کوه کلنگ حمله کنیم / ما همه کسانی را که در «کوه کلنگ» در حال جابه‌جایی هستند، می‌شناسیم؛ اگر اتفاق بدی بیفتد، به آنها حمله می‌کنیم، آن‌هم به‌شدت
  • آمریکا یک بانک بزرگ ترکیه را به دلیل ارتباط با ایران تحریم کرد / سه نهاد مالی و بیمه‌ای در ترکیه تحریم شدند
  • ونس: قیمت بنزین بالا است، زیرا ایرانی‌ها به سمت کشتی‌های تجاری شلیک می‌کنند
  • ادعای ترامپ: ایرانی‌ها تلاش می‌کردند موشکی بسازند که مین‌های دریایی را پرتاب کند؛ من هرگز چنین چیزی نشنیده بودم، اما آنها داشتند همین کار را انجام می‌دادند / ما هر کاری را که انجام می‌دهند، می‌بینیم
  • وزیر بهداشت: در حملات شب گذشته به استان‌های مختلف کشور ۱۸ تن شهید و ۱۰۸ تن مجروح شدند
  • سپاه: با حمله به پادگان آمریکا در اردن، تعداد زیادی از نیروهای آمریکایی را به درک واصل کردیم/ تاسیسات مهم و بالگردهای هجومی دشمن منهدم شدند
  • ارتش: تاسیسات راداری و مراکز تجمع نیروهای آمریکایی در پایگاه شیخ عیسی در بحرین را با پهپادهای انهدامی هدف قرار دادیم
  • توضیحات پلیس درباره برخورد خودرو با تجمع کنندگان در مشهد: راننده هیوندا حالت عادی نداشت و با سرعت نسبتا بالا و غیرمطمئن در حال عبور بود / این خودرو ابتدا با یک چانگان که در مسیر موازی آن حرکت می‌کرد، برخورد کرد/ سپس، پس از برخورد با بشکه ها و علائم ترافیکی، با جمعیت برخورد کرد
  • وزیر بهداشت: تلاش می‌کنیم واکسن آنفلوآنزا را تهیه کنیم اما قول بی‌مورد نمی‌دهیم / این موضوع به وضعیت محاصره‌ها و تحریم‌ها نیز بستگی دارد
  • سازمان هواپیمایی: هیچ نوتامی برای بسته شدن آسمان کشور صادر نشده
  • یک منبع نظامی: ایران به حملات آمریکا پاسخ چند برابری می‌دهد / منافع و پایگاه‌های آمریکایی در منطقه به سرعت زیر ضرب ایران قرار می‌گیرند
  • ادعای ترامپ درباره ایران: اگر آنها تلافی کنند، خیلی شدیدتر هدف قرار خواهند گرفت و اگر دوباره این کار را انجام دهند، دیگر وجود نخواهند داشت / توافق با آنها حتی ارزش کاغذی را که روی آن نوشته شده ندارد؛ ما فرصت‌های زیادی به آنها دادیم
  • اکسیوس مدعی شد؛ ترامپ در حال بررسی حملات محدود علیه ایران
  • معاون پزشکیان: شرایط اقتصادی خوب نیست؛ مجبوریم پول چاپ کنیم