طراحی سایت و قالب وردپرس
  • تاریخ انتشار خبر: جمعه 08 جولای 2022 , 01:46:47 | کد خبر : 6238 |
  •   

    امید گچساران؛ طبیعت دوستان کهگیلویه و بویراحمدی امروز (پنجشنبه) برای حمایت از بلوط های زاگرس گردهم آمدند و با در دست داشتن پلاکاردهایی مزین به شعارهای دفاع از این منابع خدادادی ،عموم مردم را به صیانت از جنگل های بلوط در معرض تهدید و نابودی ، فراخواندند. این آیین که در جاده یاسوج به شیراز […]

    امید گچساران؛

    امید گچساران؛

    طبیعت دوستان کهگیلویه و بویراحمدی امروز (پنجشنبه) برای حمایت از بلوط های زاگرس گردهم آمدند و با در دست داشتن پلاکاردهایی مزین به شعارهای دفاع از این منابع خدادادی ،عموم مردم را به صیانت از جنگل های بلوط در معرض تهدید و نابودی ، فراخواندند.

    این آیین که در جاده یاسوج به شیراز پس از پلیس راه در جنگل های بلوط شهرستان بویراحمد انجام شد،طبیعت دوستان با خوانش اشعار غمناک در سوگ بلوط های درگیر آفت های برگخوار و جوانه خوار بلوط،آتش سوزی ها،قاچاق چوب و خشکسالی با طبیعت همنوایی کردند.

    این شهروندان طبیعت دوست که پلاکاردهایی با شعارهایی بی تفاوتی و بی تدبیری نسبت به جنگل های بلوط پایان یابد،مرگ بلوط مرگ ایران است،عروس زاگرس بی زلف بلوط می میرد،ورود دام را ممنوع کنید، قاچاق هیزم و چوب متوقف شود را در دست داشتند خواستار مشارکت مسوولان و شهروندان در زمینه صیانت از جنگل های بلوط شدند.

    حضور تعداد پرشماری از ریش سفیدان بویراحمدی در این گردهمایی از نکات جالب این اجتماع بود.

    همچنین اجرای یار یار بویراحمدی به لهجه لری که از سوی ایرج موسوی خواننده مشهور این شهرستان اجرا شد فضای غمباری به گردهمایی امروز داد.

    تشکیل زنجیره انسانی برای حمایت از بلوط های زاگرس از دیگر برنامه های این آیین  بود.

    احیای جنگل های بلوط نیازمند مشارکت مردم و مسوولان

    حسن حسینی یکی از حاضران در این آیین با اشاره به اینکه امروزه عوامل مختلف انسانی و طبیعی بلای جان جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد شده است تاکید کرد: احیای جنگل های این استان نیازمند مشارکت مردم و مسوولان است.

    وی با یادآوری این نکته که  دفن زباله های یاسوج در جنگل ها،بریدن سر  درختان و ایجاد ساختمان تاکید کرد: نسل های آینده مردم عصر حاضر را به دلیل نامهربانی با میراث گرانبهای زاگرس مزمت خواهد کرد.

    آفت بلوط بلای جان جنگل های زاگرس

    مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه آفت برگخوار و جوانه خوار مهمترین مشکل حفظ جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد است گفت: ۷۴هزار هکتار از جنگل های بلوط منطقه زاگرس درگیر آفت برگخوار و جوانه خوار بلوط است.

    امیر مسعود جلالی در حاشیه بازدید از جنگل های باشت افزود:۴۱هزار هکتار از جنگل های بلوط زاگرس دچار آفت برگ خوار شده که از این میزان ۲۶هزار هکتار در کهگیلویه و بویراحمد ، ۹ هزار هکتار در خوزستان و ۶ هزار هکتار نیز در استان فارس قرار دارد.

    وی بیان کرد: همچنین ۳۳هزار هکتار از جنگل های بلوط زاگرس درگیر آفت جوانه خوار بلوط که بخش های زیادی از آن در مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد است.

    تخریب جنگل های زاگرس به روایت آمار

    سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز در بازدید از جنگل های شهرستان باشت گفت: جنگل های زاگرس ۶ میلیون  هکتار مساحت دارد که از این میزان یک میلیون هکتارآن بر اثر عوامل مختلف مانند خشکسالی و عوامل دیگر دچار خسارت شده است.

    عباسعلی نوبخت با یادآوری اینکه مشارکت جوامع محلی راهکاری برای پیشگیری از گسترش این آفت در جنگل های بلوط است تاکید کرد: یکی از دلایل مهم طغیان آفت برگ خوار و پروانه خوار بلوط زراعت در نزدیکی درختان بلوط است.

    سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری همچنین به اهمیت جنگل های زاگرس برای تامین اکسیژن و ذخیره آب اظهار داشت: صیانت  از این میراث طبیعی نیازمند تلاش بیشتری است.

    به گفته مسوولان منابع طبیعی  کهگیلویه و بویراحمد پارسال۴۴۴ پرونده تخلف مانند تخریب و تصرف عدوانی اراضی ملی و مابقی در بخش قطع درختان، قاچاق چوب و زغال در عرصه منابع طبیعی این استان تشکیل شده و متخلفان برای پیگیری های قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.

    کهگیلویه و بویراحمد بیش از یک میلیون هکتار جنگل و افزون بر ۷۸۰ هزار هکتار مرتع دارد.

    انتهای پیام/فرزانه شریفی

    This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

    برچسب ها:

    امروز چهارشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۵, ۰۲:۳۲:۳۲
    • تـــازه ترین خبرها
    • پـــربازدیدترین ها
  • قطر ادعای پیشنهاد ۱۲ میلیارد دلاری به ایران را تکذیب کرد/ پیشنهاد ۱۲ میلیارد دلاری به تهران برای توافق با آمریکا صحت ندارد
  • بنزین گران نمی‌شود
  • سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا: گفته می‌شود مذاکرات تقریباً «۹۵ درصد پیشرفت» داشته است
  • دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: افزایش قیمت‌‌ دارو به گونه‌ای است که بیمه هم پاسخگو نیست/ دسترسی به برخی داروهای بیماران خاص دشوار شده است / از دولت خواستیم ارز مورد نیاز تامین دارو را پرداخت کند
  • مقام ایرانی به دراپ سایت: توافق بسیار نزدیک است اما اسرائیل آخرین تلاش‌های خود را برای مختل کردن آن انجام می‌دهد
  • طول عمر ایمپلنت سوئیسی چقدر است؟ (بررسی علمی ماندگاری و دوام)
  • نامه ۵ کشور حاشیه خلیج فارس در مخالفت با طرح ایران برای تنگه هرمز
  • جوجه‌ کباب میلیونی شد/ ساده‌ترین غذای سفره ایرانی، لوکس شد
  • ترامپ: قصد داریم اورانیوم با غنای بالای را از ایران خارج کرده و آن را احتمالا نابود کنیم
  • افزایش موفقیت ایمپلنت با جراحی سینوس لیفت در تهران
  • بازگشت بنزین سوپر ایرانی به جایگاه‌ها
  • سقاب اصفهانی معاون رییس جمهور: اگر این موضوع رفع نشود ممکن است به نرخ سوم بنزین فکر کنیم
  • آلمان: برای بازکردن تنگه هرمز نیروی نظامی خواهیم آورد
  • امکان ردیابی و شناسایی سوخت‌گیری با کارت‌های سوخت اضطراری
  • ادعای آکسیوس: آمریکا آخرین پیشنهاد صلح ایران را رد کرد
  • وزارت دفاع امارات: با ۲ فروند پهپادی که از مرز‌های غربی وارد شده بودند با موفقیت مقابله کردیم، اما پهپاد سوم به یک ژنراتور در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای براکه برخورد کرد / تحقیقات برای تعیین منبع این حملات در جریان است
  • نتانیاهو شامگاه امروز درباره ایران نشست امنیتی برگزار می‌کند
  • تهدید مجدد ترامپ علیه ایران
  • ادعای سنتکام: ۷۸ کشتی مرتبط با ایران را مجبور به تغییر مسیر داده‌ایم
  • مدیرکل مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت خبر داد: ۶۷ هزار و ۵۴ مورد سقط جنین در سال ۱۴۰۴ / آمار ماهانه سقط جنین ۵ تا ۶ هزار است/ ۳۲۰۵ مورد حاملگی‌های خارج‌رحم در سال ۱۴۰۴/ ۳۰ درصد سقط‌ها در مراکز سرپایی غیررسمی انجام شده است