

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا دریک سخنرانی خواستار یکپارچگی دفاعی بین کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای مقابله با ایران شد. به گزارش سایت دیده بان ایران؛ آنتونی بلینکن که به عربستان سعودی سفر کرده است، امروز دوشنبه ۹ اردیبهشت در نشست وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس، با اشاره به حملات موشکی و پهپادی ایران به

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا دریک سخنرانی خواستار یکپارچگی دفاعی بین کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای مقابله با ایران شد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ آنتونی بلینکن که به عربستان سعودی سفر کرده است، امروز دوشنبه ۹ اردیبهشت در نشست وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس، با اشاره به حملات موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل گفت: «این حمله بیانگر تهدید فوری و فزاینده ایران است اما همچنین ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع یکپارچه را نشان میدهد.» او افزود ایالات متحده در هفتههای آینده در مورد یکپارچهسازی دفاع هوایی و موشکی و تقویت امنیت دریایی، با شش کشور عضو این شورا گفتوگو خواهد کرد.
وزیر خارجه ایالات متحده در سخنرانی خود گفت که منطقه برای آینده خود یک انتخاب دارد، از جمله «آیندهای که حامل تفرقه، ویرانی، خشونت و بیثباتی دائمی است». او اظهار داشت که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از طریق تماس با آمریکا، «یکپارچگی بیشتر» و «صلح بیشتر» را انتخاب کردند. وزیر خارجه ایالات متحده در سخنرانی دیگری که در مجمع جهانی اقتصاد در ریاض انجام داد، گفت آمریکا و عربستان در یک ماه گذشته «کار فشردهای» را با یکدیگر در زمینه عادیسازی روابط اسرائیل و عربستان انجام دادهاند. بلینکن افزود: «ایالات متحده به نهایی شدن یک پیمان امنیتی با عربستان سعودی نزدیک است که در صورت صلح با اسرائیل پیشنهاد میشود.»
او گفت: «کاری که عربستان سعودی و آمریکا با هم در زمینه توافقات خود انجام دادهاند، بالقوه بسیار نزدیک به تکمیل است.» در حال حاضر، دو کشور امارات متحده عربی و بحرین، اسرائیل را به رسمیت شناختهاند اما تلاش عمده آمریکا عادیسازی رابطه بین عربستان سعودی و اسرائیل است. وزیر خارجه آمریکا گفت: «برای پیشبرد عادیسازی، دو چیز مورد نیاز است: آرامش در غزه و مسیری مطمئن به سوی تشکیل یک کشور فلسطینی.»
بلینکن روز دوشنبه همچنین گفت که امیدوار است حماس پیشنهاد «فوقالعاده سخاوتمندانه» برای توقف حمله اسرائیل به غزه در ازای آزادی گروگانها را بپذیرد. به گفته او، «حماس پیشنهادی از سوی اسرائیل دریافت کرده که فوقالعاده سخاوتمندانه است. در این لحظه تنها چیزی که بین مردم غزه و آتشبس ایستاده است حماس است». وزیر خارجه آمریکا افزود: «آنها باید تصمیم بگیرند و باید سریع تصمیم بگیرند. امیدوارم که تصمیم درستی بگیرند.»
گروه افراطی حماس که از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا و شماری دیگر از کشورهای غربی سازمانی تروریستی شناخته میشود، ۱۵ مهر پارسال به شهرکهای جنوب اسرائیل حمله کرد و بیش از ۱۲۰۰ نفر را کشت. صدها اسرائیلی نیز از سوی شبهنظامیان این گروه ربوده و به نوار غزه منتقل شدند. اسرائیل در واکنش به این حمله مرگبار، ماههاست که نوار غزه را هدف حملات شدید هوایی و زمینی قرار داده و از طرح خود برای یورش به رفح در جنوب این باریکه خبر داده است که آخرین پایگاه حماس محسوب میشود. بر اساس آمارهای وزارت بهداشت تحت کنترل حماس، جنگ غزه تا کنون بیش از ۳۴ هزار کشته برجای گذاشته است. صدها هزار نفر نیز در این باریکه آواره شده و بویژه به شهر رفح در نزدیکی مرز مصر رفتهاند. گروه حماس تاکنون شماری از گروگانهای اسرائیلی را در ازای آزادی تعداد زیادی از فلسطینیها و همچنین ارسال کمکهای دارویی و غذایی به نوار غزه آزاد کرده است. با این حال بیش از یکصد گروگان اسرائیلی همچنان در دست این گروه و سایر شبهنظامیان فلسطینی است.
انتهای پیام



- تـــازه ترین خبرها
- پـــربازدیدترین ها
- نحوه اختصاص سهمیه اعتباری بنزین به کارتهای بانکی اعلام شد
- آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات: چرا عدهای بدون مجوز تجمع و میتینگ برگزار میکنند و علیه رئیس جمهور و همراهانش شعار میدهند اما جمعی دیگر قبل از برگزاری تجمعی مسالمت آمیز بازداشت میشوند؟
- استاد حوزه علمیه: تأسیس مراکز اسلامی و حوزههای علمیه در خارج از کشور از برکات و دستاوردهای انقلاب است/ با پیروزی انقلاب اسلامی حوزههای علمیه در رأس امور قرار گرفت
- معاون دانشجویی دانشگاه تهران: خفت گیری از دانشجویان کوی دانشگاه سابقه داشت
- جانشین فرماندهی انتظامی دلیجان: یک نوجوان به دلیل شلیک به سمت خودروی فراری مشکوک به سرقت احشام کشته شده
- جزییات بودجه ۵۵۰ میلیاردی شهرداری تهران “بدون ذیحسابی” برای تبلیغات مذهبی!/ سخنگوی شورای شهر خبر داد: به کار گیری ۳۰۰۰ هزار طلبه توسط شهرداری تهران برای جذب نوجوانان/ طلبه ها دانشآموزان و خانوادهها را شناسایی می کنند
- دستور سردار رادان برای دستگیری عاملان حمله به دانشجوی دانشگاه تهران/ تشکیل تیمهای ویژه برای شناسایی عاملان حادثه
- تجمع دانشجویان دانشگاه تهران در پی قتل یک دانشجو و درخواست برای افزایش امنیت
- تحصیل دندانپزشکی در هلند برای ایرانیان: راهنمای جامع
- وزیر علوم درباره تجمعات پیرامون قتل یکی از دانشجویان دانشگاه تهران: اصلاً این ماجرا، سیاسی نیست؛ بعضی از دانشجویان نگران پروندهسازیها بودند که ما هم گفتیم اجازه این کار را نمیدهیم / آقای رئیسجمهور به شدت پشت قضیه ایستادهاند / مسأله ربطی به غیر از دانشگاه و خارج از آن ندارد / هیچ کس برای دانشگاه جز خود دانشگاه تصمیم نمیگیرد