طراحی سایت و قالب وردپرس
  • تاریخ انتشار خبر: چهارشنبه 08 نوامبر 2023 , 05:35:25 | کد خبر : 10257 |
  •   

    نوری قزلجه از نمایندگان مخالف ماده ۷۵ درباره تصویب این ماده در صحن به دیده‌بان ایران گفت: در بررسی اولیه که گزارش تلفیق به صحن آمد با اخطار ما برای اصلاح برگشت خورد ولی تنها اصلاحی که صورت گرفت این بود که قید رعایت اصل ۲۵ را به آن داده بودند.امروز مجددا اخطار دادم که

    امید گچساران؛

    نوری قزلجه از نمایندگان مخالف ماده ۷۵ درباره تصویب این ماده در صحن به دیده‌بان ایران گفت: در بررسی اولیه که گزارش تلفیق به صحن آمد با اخطار ما برای اصلاح برگشت خورد ولی تنها اصلاحی که صورت گرفت این بود که قید رعایت اصل ۲۵ را به آن داده بودند.امروز مجددا اخطار دادم که با این قید نگرانی‌ها رفع نمی‌شود. آنچه نگرانی‌ها را رفع می‌کند این است که باید مشخصا تصریح شود که هرگونه بهره‌برداری و سواستفاده از اطلاعات فردی مردم ممنوع است و باید جرم انگاری شود. بنابر این است که اطلاعات باید در لحظه و آنلاین به محل مورد نظر گزارش شود. این امر نشان می‌دهد که قصد سواستفاده از اطلاعات، رفتارهای مردم و سرک کشیدن به حریم خصوصی آن‌ها را دارند.

    مجلس شورای اسلامی صبح دیروز به ماده ۷۵ لایحه برنامه هفتم توسعه رای مثبت داد و حال باید منتظر نظر شورای نگهبان بود. بر اساس این ماده «دستگاه‌های اجرایی و دارندگان پایگاه‌های داده موضوع این بند، مکلف هستند نسبت به ارائه مستمر و جامع داده‌ها به این سامانه به‌صورت برخط اقدام کنند». بدین معنا که پلتفرم‌ها مکلف هستند که جزئی‌ترین امور زندگی مردم را از خرید و فروش تا رفت‌ و آمد آن‌ها را در اختیار وزارت ارشاد قرار دهند. در زمان بررسی این ماده در صحن علنی مجلس یعنی ۲۹ مهرماه، با اعتراض برخی از نمایندگان مبنی بر مغایرت این ماده با اصل ۲۵ قانون اساسی که بر اساس آن «بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی‌، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس‌، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون»، این ماده مجددا به کمیسیون تلفیق برگشت خورد. اما در نهایت زور اکثریت مجلس بر اقلیت چربید و این ماده امروز در صحن رای آورد.‌

    ایراداتی که در صحن به ماده ۷۵ گرفتیم برطرف نشد؛ همچنان اطلاعات افراد می‌تواند مورد سواستفاده قرارگیرد

    غلامرضا نوری قزلجه از نمایندگان مخالف ماده ۷۵ درباره تصویب آن در مجلس به دیده‌بان ایران گفت: «ادبیاتی که در این ماده به کار رفته در حقیقت دارد رصد و پایش آنلاین رفتارهای مردم را قانونی می‌کند. در بررسی اولیه که گزارش تلفیق به صحن آمد با اخطار ما برای اصلاح برگشت خورد ولی تنها اصلاحی که صورت گرفت این بود که قید رعایت اصل ۲۵ را به آن داده بودند.»

    وی ادامه داد: «امروز مجددا اخطار دادم که با این قید نگرانی‌ها رفع نمی‌شود. آنچه نگرانی‌ها را رفع می‌کند این است که باید مشخصا تصریح شود که هرگونه بهره‌برداری و سواستفاده از اطلاعات فردی مردم ممنوع است و باید جرم انگاری شود. چراکه در فراز پایانی اصل ۲۵، زمانی که رصد اطلاعات را ممنوع می‌کند، می‌گوید «مگر حکم قانون»؛ حال به دلیل اینکه داریم قانون وضع می‌کنیم، دولت احتمالا بدین نحو تفسیر می‌کند که قانون مجوز را داده و ما می‌توانیم اطلاعات افراد را هم مورد استفاده قرار دهیم. به دلیل اینکه این قید را ندارد، اطلاعات و حریم خصوصی افراد می‌تواند از سوی مرکزی که اطلاعات را رصد و پالایش می‌کند، مورد سواستفاده قرار گیرد.»

    این نماینده مجلس درباره هدف این ماده به دیده بان ایران گفت: «آنچه در ماده آمده این است که هدف بحث‌های آینده‌پژوهی و تحقیقات پژوهشی است اما اگر واقعا چنین هدفی مطرح است، سرجمع اطلاعات باید مورد استفاده قرار گیرد نه اطلاعات افراد آن هم به صورت آنلاین.»

    هدف از این ماده سرک کشیدن به حریم خصوصی مردم است

    نوری قزلجه افزود: «وقتی هدف اطلاعات جمعی باشد بررسی می‌شود که مثلا در یک سال گذشته مردم به چه چیزی علاقه مند بودند، خرید کدام کالا بیشتر بوده، به کدام سایت و پلتفرم اقبال بیشتری داشتند و… ولی مکانیسمی که در این ماده به کار رفته، بنابر این است که اطلاعات باید در لحظه و آنلاین به محل مورد نظر گزارش شود. این امر نشان می‌دهد که قصد سواستفاده از اطلاعات، رفتارهای مردم و سرک کشیدن به حریم خصوصی آن‌ها را دارند.»

    این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: «با حکم باز و وسیعی که در این ماده آمده است، می‌تواند شامل هرچیزی شود. به دلیل اینکه قید شده «رصد سبک زندگی مردم»، می‌تواند شامل همه شئونات مردم شود.»

    تنها امیدمان این است که شورای نگهبان به ایرادات این ماده توجه کند

    نوری قزلجه در پایان تاکید کرد: «با تصویب این ماده پلتفرم‌ها، دستگاه‌های دولتی و هرکسی داده‌ای از مردم در اختیار دارد مکلف می‌شود که آن را در اختیار دولت قرار دهد. همه پلتفرم‌هایی که خدمات سرویس حمل و نقل ارائه می‌دهند، آن‌هایی که ارتباطات تصویری، پیامکی و مکالمه‌ای برقرار می‌کنند، مکلف به ارائه داده‌های مردم هستند و متاسفانه هیچ محدودیتی ندارند. اکنون تنها امیدمان این است که شورای نگهبان به ایرادات این ماده توجه کند.»

    انتهای پیام

    برچسب ها:

    امروز چهارشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۵, ۰۷:۰۴:۴۹
    • تـــازه ترین خبرها
    • پـــربازدیدترین ها
  • قطر ادعای پیشنهاد ۱۲ میلیارد دلاری به ایران را تکذیب کرد/ پیشنهاد ۱۲ میلیارد دلاری به تهران برای توافق با آمریکا صحت ندارد
  • بنزین گران نمی‌شود
  • سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا: گفته می‌شود مذاکرات تقریباً «۹۵ درصد پیشرفت» داشته است
  • دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: افزایش قیمت‌‌ دارو به گونه‌ای است که بیمه هم پاسخگو نیست/ دسترسی به برخی داروهای بیماران خاص دشوار شده است / از دولت خواستیم ارز مورد نیاز تامین دارو را پرداخت کند
  • مقام ایرانی به دراپ سایت: توافق بسیار نزدیک است اما اسرائیل آخرین تلاش‌های خود را برای مختل کردن آن انجام می‌دهد
  • طول عمر ایمپلنت سوئیسی چقدر است؟ (بررسی علمی ماندگاری و دوام)
  • نامه ۵ کشور حاشیه خلیج فارس در مخالفت با طرح ایران برای تنگه هرمز
  • جوجه‌ کباب میلیونی شد/ ساده‌ترین غذای سفره ایرانی، لوکس شد
  • ترامپ: قصد داریم اورانیوم با غنای بالای را از ایران خارج کرده و آن را احتمالا نابود کنیم
  • افزایش موفقیت ایمپلنت با جراحی سینوس لیفت در تهران
  • بازگشت بنزین سوپر ایرانی به جایگاه‌ها
  • سقاب اصفهانی معاون رییس جمهور: اگر این موضوع رفع نشود ممکن است به نرخ سوم بنزین فکر کنیم
  • آلمان: برای بازکردن تنگه هرمز نیروی نظامی خواهیم آورد
  • امکان ردیابی و شناسایی سوخت‌گیری با کارت‌های سوخت اضطراری
  • ادعای آکسیوس: آمریکا آخرین پیشنهاد صلح ایران را رد کرد
  • وزارت دفاع امارات: با ۲ فروند پهپادی که از مرز‌های غربی وارد شده بودند با موفقیت مقابله کردیم، اما پهپاد سوم به یک ژنراتور در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای براکه برخورد کرد / تحقیقات برای تعیین منبع این حملات در جریان است
  • نتانیاهو شامگاه امروز درباره ایران نشست امنیتی برگزار می‌کند
  • تهدید مجدد ترامپ علیه ایران
  • ادعای سنتکام: ۷۸ کشتی مرتبط با ایران را مجبور به تغییر مسیر داده‌ایم
  • مدیرکل مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت خبر داد: ۶۷ هزار و ۵۴ مورد سقط جنین در سال ۱۴۰۴ / آمار ماهانه سقط جنین ۵ تا ۶ هزار است/ ۳۲۰۵ مورد حاملگی‌های خارج‌رحم در سال ۱۴۰۴/ ۳۰ درصد سقط‌ها در مراکز سرپایی غیررسمی انجام شده است