طراحی سایت و قالب وردپرس
  • تاریخ انتشار خبر: چهارشنبه 21 آبان 1404 , 11:53:58 | کد خبر : 15871 |
  •   

    فارس: در پی انفجار انتحاری خونین روز سه‌شنبه در اسلام‌آباد که جان دست‌کم ۱۲ نفر را گرفت، دولت پاکستان اعلام کرد کشور در وضعیت جنگی قرار دارد. در پی انفجار انتحاری در نزدیکی دادگاه مرکزی اسلام‌آباد در روز سه‌شنبه، دست‌کم ۱۲ نفر کشته و ۲۷ تن زخمی شدند.  این نخستین حمله بزرگ در پایتخت پاکستان

    امید گچساران؛

    فارس: در پی انفجار انتحاری خونین روز سه‌شنبه در اسلام‌آباد که جان دست‌کم ۱۲ نفر را گرفت، دولت پاکستان اعلام کرد کشور در وضعیت جنگی قرار دارد.

    در پی انفجار انتحاری در نزدیکی دادگاه مرکزی اسلام‌آباد در روز سه‌شنبه، دست‌کم ۱۲ نفر کشته و ۲۷ تن زخمی شدند. 

    این نخستین حمله بزرگ در پایتخت پاکستان طی بیش از یک دهه گذشته است و نشانه‌ای از بازگشت موج جدید خشونت و شورش در سراسر کشور به شمار می‌رود.

    به گفته وزیر کشور پاکستان محسن نقوی، مهاجم قصد ورود به ساختمان دادگاه را داشت اما در ورودی خود را منفجر کرد. 

    ده‌ها وکیل، قاضی و متهم در زمان انفجار داخل مجموعه حضور داشتند. مهاجم در محل کشته شد.

    طبق گفته تحلیلگران، این حمله زنگ خطر تازه‌ای برای امنیت پاکستان به صدا درآورده است چرا که تا پیش از این، خشونت‌های شبه‌نظامی عمدتاً در مناطق مرزی غربی کشور متمرکز بود. 

    اسلام‌آباد، پایتخت آرام و سبز با جمعیتی حدود یک میلیون نفر، میزبان نهادهای دولتی، سفارتخانه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی است.

    وزیر دفاع پاکستان خواجه آصف، اعلام کرد کشور «در وضعیت جنگی» قرار دارد و گفت «هرکس فکر می‌کند جنگ فقط در مناطق مرزی در جریان است، باید حمله امروز را بیدارباشی برای کل پاکستان بداند.»

    یک کارشناس آمریکایی نیز این حمله را «نشانه‌ای بسیار نگران‌کننده» توصیف کرد و افزود: «اگر اسلام‌آباد امن نباشد، هیچ‌جای پاکستان امن نیست.»

    گروهی وابسته به طالبان پاکستانی ابتدا مسئولیت حمله را پذیرفت، اما سخنگوی رسمی این گروه (TTP) هرگونه دخالت را رد کرد. 

    در گذشته نیز در حمله مشابهی در سال ۲۰۲۳ به مسجدی در پیشاور که بیش از ۱۰۰ کشته برجا گذاشت، همین الگو تکرار شده بود.

    نخست‌وزیر پاکستان شهباز شریف»، بدون ارائه مدرک، هند را به تحریک این حمله و افغانستان را به پناه دادن به مهاجمان متهم کرد اما دهلی‌نو این اتهام را «بی‌اساس و بی‌پایه» خواند.

    بر اساس گزارش روزنامه «ژاپن تایمز»، به موازات این حادثه، نیروهای پاکستانی از روز دوشنبه در غرب این کشور درگیر نبردی سنگین با شبه‌نظامیان طالبان پاکستانی در یک دانشکده نظامی هستند. 

    ارتش پاکستان می‌گوید بیش از ۳۵۰ نفر را تخلیه کرده اما حدود ۳۰۰ نفر همچنان در محاصره‌اند.

    در هفته‌های اخیر، تنش‌ها میان پاکستان و افغانستان به اوج رسیده و دو کشور حملات هوایی متقابل انجام داده‌اند.

    اسلام‌آباد، حکومت طالبان افغانستان را متهم به حمایت و پناه دادن به رهبران TTP می‌کند؛ اتهامی که کابل قویاً رد کرده است.

    با شکست گفت‌وگوهای میان دو کشور که با میانجی‌گری قطر و ترکیه انجام می‌شد، اسلام‌آباد اعلام کرد «طالبان افغانستان فقط وعده‌های توخالی داده و هیچ اقدامی علیه عناصر TTP نکرده است.»

    در مقابل، طالبان افغانستان با صدور بیانیه‌ای حملات در اسلام‌آباد و دانشکده نظامی را محکوم کرده است.

    برچسب ها:

    امروز شنبه ۹ آبان ۱۴۰۵, ۰۰:۳۹:۲۵
    • تـــازه ترین خبرها
    • پـــربازدیدترین ها
  • امام جمعه تهران: یک جنگ تمام عیار با سلاح ترویج بی عفتی وبی بندباری علیه خانواده در جریان است
  • مقام ایرانی: ادعای ترامپ درباره محتوای نامه ونس به رضایی دروغ محض است
  • نماینده تهران: چه نتانیاهو بماند و چه آیزنکوت بیاید، هر دو مفسد فی الارض هستند و باید کشته شوند/ اسرائیل باید از آسیای مقدس برچیده شود
  • جواب رد ایران به پیشنهاد قطر برای تفاهم با آمریکا: مخالف طرح مسائل هسته ای هستیم
  • احتمال حذف کالابرگ برخی افراد در آینده/ معاون وزبر کار: من فعلا کالابرگ دریافت می‌کنم، اما احتمال زیادی وجود دارد که در آینده مشمول حذف شوم
  • ادعای ترامپ: اگر مجبور بودم دوباره تصمیم بگیرم، باز هم قطعا به ایران حمله می‌کردم / این یکی از بزرگ‌ترین کارهایی است که در تمام عمرم انجام داده‌ام؛ درد و رنج کوتاه‌مدت برای دستاوردهای بلندمدت
  • داروخانه‌ها موظف به عرضه داروهای تک‌نسخه‌ای با قیمت ثبت‌شده در سامانه «تی‌تک» شدند
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل در پی ارجاع پرونده ایران از آژانس / اعتراض روسیه و چین
  • زیرسازی و حفاظت مسیر کابل با تجهیزات پوشش نیرو منور گستر
  • سی‌ان‌ان: ارتش آمریکا برای حملات گسترده به ایران آماده شده‌است و منتظر دستور است
  • وزیر جنگ اسرائیل: قاطعانه تأکید می‌کنم که هیچ‌گونه قصدی برای حمله به ایران پیش از انتخابات در اسرائیل نداشته‌ایم
  • سازمان نظام روان‌شناسی: فاصله زیادی تا رسیدن به نقطه اضطرار سلامت روان نداریم
  • شبکه ۱۲ اسرائیل: درگیری لفظی رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل با نتانیاهو بر سر ایران / زامیر نگران است که نتانیاهو در آستانه انتخابات مرتکب اشتباه محاسباتی شود؛ اشتباهی که می‌تواند به تشدید فوری و چشمگیر تنش‌ها منجر شود
  • ارتش آمریکا: مسیرهای اصلی ترانزیت در تنگه هرمز از مین‌های دریایی ایران پاکسازی شده‌اند
  • رئیس انجمن صنفی گاوداران: بهای شیر خام ۱۵ درصد افزایش یافت/ قیمت هر کیلوگرم شیر خام درب دامداری ۶۸ هزار تومان و درب کارخانه ۷۰ هزار تومان می‌شود
  • ادعای وال‌استریت ژورنال: پنتاگون طرح‌هایی برای هدف قرار دادن جزایر و تأسیسات هسته‌ای ایران آماده کرده است
  • رفتارهای تخریبی و توهین‌آمیز در تجمعات خیابانی را تأیید نمی‌کنیم
  • ادعای ترامپ درباره ایران: ممکن است یک عملیات کوچک دیگر شبیه عملیات «خشم حماسی» انجام دهیم، یا اینکه آنها توافق خواهند کرد / اگر عاقل باشند، فقط می‌گویند بیایید دست‌به‌کار شویم، اما بعید می‌دانم چنین کاری بکنند
  • ادعای تام باراک، فرستاده ویژه آمریکا درباره ایران: ممکن است آخر هفته حمله‌ای انجام شود / ترامپ گفته که علاقه‌ای به تغییر رژیم در ایران ندارد / تقریباً همه توافق دارند که تهدید هسته‌ای قریب‌الوقوع از بین رفته/ترامپ کاملاً روشن گفته «شماره تلفن ویتکاف همین‌جاست؛ با من تماس بگیرید؛ می‌خواهم این مسئله از راه مسالمت‌آمیز حل شود اما اگر به توافق نرسیم با پیامدهایی روبه‌رو خواهید شد»
  • ادعای کانال ۱۵ عبری به نقل از دو دیپلمات منطقه‌ای: اعضای خانواده دیپلمات‌های آمریکایی از سراسر خاورمیانه، به‌ استثنای عمان و اسرائیل، در حال تخلیه هستند/ موضوع صرفاً به «توصیه برای تخلیه» محدود نمی‌شود