

مطالعات اخیر نشان میدهد داروی تایید شده پروبنیسید که عمدتا برای درمان نقرس تجویز میشود، خواص ضد ویروسی وسیعی دارد و میتواند به گزینه اصلی برای درمان ویروس کرونا و سایر ویروسهای تنفسی شایع و کشنده مانند آنفلوآنزا و ویروس سینسیشیال تنفسی (RSV) تبدیل شود. به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از […]

مطالعات اخیر نشان میدهد داروی تایید شده پروبنیسید که عمدتا برای درمان نقرس تجویز میشود، خواص ضد ویروسی وسیعی دارد و میتواند به گزینه اصلی برای درمان ویروس کرونا و سایر ویروسهای تنفسی شایع و کشنده مانند آنفلوآنزا و ویروس سینسیشیال تنفسی (RSV) تبدیل شود.
به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از مدیکال نیوز، داروی پروبنیسید بیش از چهل سال است که در بازار موجود است و برای درمان نقرس مورد استفاده قرار میگیرد.
اسید اوریک محصول زائدی است که از تجزیه برخی از مواد غذایی به خصوص پروتئینها در بدن تولید میشود.
تصفیه اسید اوریک در بدن توسط کلیهها انجام میشود و این مایع مضر با ادرار دفع میشود؛ ولی زمانی که مقدار آن زیاد باشد، فرآیند تصفیه و دفع با موفقیت انجام نمیشود و مقدار اضافی آن در بدن جمع میشود.
افزایش غلظت اسید اوریک خون در نهایت تبدیل به کریستال های (دانه های بلوری) اورات میشود که در اطراف مفاصل و بافتهای نرم تجمع مییابد. این کریستالهای سوزن شکل مسئول التهاب و علایم دردناک نقرس هستند.
برخی از فاکتورها احتمال بروز این بیماری را افزایش میدهند. این علایم عبارتند از :
• داشتن سابقه خانوادگی نقرس
• اضافه وزن
• داشتن مشکلات کلیوی
• قرار گرفتن در معرض سرب
• نوشیدن الکل
• مصرف برخی داروها به خصوص داروی های مدر یا نیاسین
داروی پروبنیسید مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکاست و کمترین عوارض جانبی را برای درمان نقرس به همراه دارد.
مطالعات جدید محققان دانشگاه جورجیا در آمریکا نشان میدهد این دارو میتواند یک گزینه مهم در درمان ویروس کرونا و سایر ویروسهای تنفسی شایع مانند آنفلوآنزا و ویروس سینسیشیال تنفسی (RSV) باشد. ویروس سینسیشیال تنفسی شایعترین علت بیماری دستگاه تنفسی تحتانی در نوزادان است.
ویروسها برای تکثیر و رشد از سلولهای میزبان کمک میگیرند، پروبنیسید فرآیند تکثیر سلولی را محدود میکند و مانع از آلودگی سلولها با ویروس میشود.
بیماری کرونا تاکنون بیش از چهار میلیون نفر را در سراسر جهان قربانی کرده و گزینههای درمانی برای این ویروس بسیار محدود است. پروبنیسید به عنوان یک داروی ارزان و در دسترس میتواند گزینه درمانی موثری باشد.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature’s Scientific Reports منتشر شده است.
انتهای پیام


- تـــازه ترین خبرها
- پـــربازدیدترین ها
- نحوه اختصاص سهمیه اعتباری بنزین به کارتهای بانکی اعلام شد
- آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات: چرا عدهای بدون مجوز تجمع و میتینگ برگزار میکنند و علیه رئیس جمهور و همراهانش شعار میدهند اما جمعی دیگر قبل از برگزاری تجمعی مسالمت آمیز بازداشت میشوند؟
- استاد حوزه علمیه: تأسیس مراکز اسلامی و حوزههای علمیه در خارج از کشور از برکات و دستاوردهای انقلاب است/ با پیروزی انقلاب اسلامی حوزههای علمیه در رأس امور قرار گرفت
- معاون دانشجویی دانشگاه تهران: خفت گیری از دانشجویان کوی دانشگاه سابقه داشت
- جانشین فرماندهی انتظامی دلیجان: یک نوجوان به دلیل شلیک به سمت خودروی فراری مشکوک به سرقت احشام کشته شده
- جزییات بودجه ۵۵۰ میلیاردی شهرداری تهران “بدون ذیحسابی” برای تبلیغات مذهبی!/ سخنگوی شورای شهر خبر داد: به کار گیری ۳۰۰۰ هزار طلبه توسط شهرداری تهران برای جذب نوجوانان/ طلبه ها دانشآموزان و خانوادهها را شناسایی می کنند
- دستور سردار رادان برای دستگیری عاملان حمله به دانشجوی دانشگاه تهران/ تشکیل تیمهای ویژه برای شناسایی عاملان حادثه
- تجمع دانشجویان دانشگاه تهران در پی قتل یک دانشجو و درخواست برای افزایش امنیت
- تحصیل دندانپزشکی در هلند برای ایرانیان: راهنمای جامع
- وزیر علوم درباره تجمعات پیرامون قتل یکی از دانشجویان دانشگاه تهران: اصلاً این ماجرا، سیاسی نیست؛ بعضی از دانشجویان نگران پروندهسازیها بودند که ما هم گفتیم اجازه این کار را نمیدهیم / آقای رئیسجمهور به شدت پشت قضیه ایستادهاند / مسأله ربطی به غیر از دانشگاه و خارج از آن ندارد / هیچ کس برای دانشگاه جز خود دانشگاه تصمیم نمیگیرد